Toen ik 23 jaar was en al vier jaar met veel plezier
sociologie in Groningen studeerde, hoorde ik tijdens mijn pianospel een stem
van binnen die zei: “jij wordt psychotherapeut!”

Daar had ik nog nooit aan gedacht, maar de stem was zo duidelijk, dat ik binnen twee weken overstapte naar de psychologische faculteit. Binnen drie jaar was ik met dit duidelijke vooruitzicht om therapeut te worden, afgestudeerd. Ik kreeg vleugels.

Ik was dan wel psycholoog, maar nog geen therapeut, ook al kreeg ik direct een baan aangeboden bij de GGZ in Maastricht. Tegelijk begon  ik de opleiding tot gestalttherapeut omdat ik direct op zoek ging naar therapeutische wegen die effectief zouden zijn. Ik volgde trainingen in hypnose, kinesiologie,  holotropic ademwerk van en met Stan Grof, en ik ging al mijn vakanties naar het Duitse Todtmoos-Rütte, naar het centrum van Karlfried von Dürckheim, waar oosterse meditatievormen verbonden werden met allerlei Jungiaanse therapiëen tot de zogenoemde Initiatische therapie. Uiteindelijk verkreeg ik mijn registratie als psychotherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor psychotherapie.

Na vier jaar hield ik het voor gezien bij de GGZ. Ik had ruimte nodig  om mijn eigen manier van werken vorm te gaan geven en begon mijn eigen praktijk. Eerst in Maastricht en Bunde en het Brabantse Heeswijk Dinther, totdat wederom een stem van binnen me naar Frankrijk riep, waar ik samen met mijn levenspartner een centrum in de oude zijdemolen, Monepiat, begon, waar we  intensieve Lichtpuntweken gaven voor mensen uit Nederland en België.

Gedurende al die jaren deed ik nog opleidingen in postural integration, diep lichaamswerk met reichiaans ademwerk en een in astrologie, die ik nu aanvul met diepgaande studie van het Human Design systeem van Ra Uru Hu.

In al die opleidingen en trainingen was ikzelf client, leerde al mijn eigen neuroosjes en traumas kennen en werkte aan mijn eigen vrijwording. Ik kan daar nog een 25 jaar durende intensieve ayahuascawerken aan toevoegen.

Met name door dat eigen werk, maar ook door in al die trainingen te ontdekken wat wel en niet werkte, heb ik mijn eigen Lichtpuntwerk ontwikkeld, dat kort gezegd werk aan onze schaduw behelst, zodat we steeds meer het Lichtpunt worden dat we in wezen zijn.

In mijn studie van Human Design zag ik dat ik een projector ben met een zogenaamd 1/3 profiel. Projectors zijn de gidsen in deze wereld en een 1/3 profiel betekent dat ik iemand ben die diepgaand de dingen in het leven onderzoekt met vallen en opstaan.

De stem had dus helemaal gelijk en ik ben blij dat ik geluisterd heb!

Na de intensieve tijd in de franse natuur, met veel geklus en tuinwerk en natuurlijk de intensieve Lichtpuntweken was ik moe en had behoefte aan rust en tijd voor mezelf. Na een tussenperiode in Nederland waarin we weer lichtpuntweekends en dagen gegeven hebben, werden we wederom naar Frankrijk geroepen. Vanaf januari 2023 wonen we in de  Dordogne.

Daar ben ik vooralsnog online bereikbaar voor consulten, al of niet met Astrologie en Human Design.