admin/ August 5, 2020/ psychologie en spiritualiteit

Wat een tijd leven we in! Fascinerend om te zien en mee te maken! Kennen jullie het ook, al die emoties die aangetikt worden in deze tijd? Eerst de angst en verbijstering, daarna wellicht woede ook, hoe door dit ene virus er welhaast oorlog is ontstaan tussen angst en dus controle en aan de andere kant opstand en vrijheidsbehoefte. Tussen aanpassing en eigen leven. Tussen controle en democratie en recht. 

Er is een strijd gaande om wat nu waarheid is, wat je een gevoel kan geven dat je niet meer weet wie of wat je moet en kunt geloven.

Het is een afspiegeling van wat aan ons firmament plaats vindt: de samenstand van Saturnus, die collectief voor de status quo en controle staat, en Pluto die via dood en verrijzenis voor transformatie zorgdraagt. Pluto is ook degene die de onderste steen boven wil, die drijft naar waarheidsvinding. Daartussen  staat ook nog Jupiter die enerzijds de boel nog groter maakt en anderzijds wellicht voor een zekere genezing kan zorgen.

Deze krachten kunnen we geen van allen ontlopen.. De vrijheid bestaat erin of we die krachten ontkennen en net doen of er niets aan de hand is of dat we ze tegemoet gaan… in onszelf.

Door alles wat gebeurd is en nog gaande is, worden we gedwongen om bij ons zelf stil te staan, onze eigen stem te horen en onze eigen autoriteit te vinden. Dat is de grote opgave en kunst waar we nu voor staan. Wellicht ben je je baan kwijt. Je kunt dan twee kanten op. Je gaat je slachtoffer voelen en je zo gedragen of je ziet het als een kans en uitdaging om wellicht een heel andere kant op te gaan in je leven. Naar iets wat wellicht allang in je sluimerde… waar je stiekem van droomde.

Of misschien is het ook wel zo dat het je duidelijk wordt hoe je je mee laat slepen door allerlei winden en dat je beseft dat je naarstig op zoek moet gaan naar je eigen autoriteit, je eigen stem, je eigen behoeftes, je eigen beslissingskracht,  je eigen Plutonische waarheid. 

In tijden van crises zoals deze- en iedereen die wil weten, ziet dat dit maar het begin is van een wereldwijde crisis- worden we op onszelf teruggeworpen. We  zien al dat veel instituties in moeilijkheden beginnen te komen en beginnen af te brokkelen, denk maar aan het onderwijs, gezondheidszorg, allerlei internationale politieke- en hulpverleningsorganisaties, ja zelfs hele landen, zoals de VS. 

Volgens Ra Uru Hu van Human Design zijn we aan het eind gekomen van het 400 jaar durende tijdperk van planning, waardoor we leefden in een welvaartsstaat, waarin alles aan elkaar hangt van goede planning, afspraken en regels. Waar alles gemeenschappelijk geregeld wordt. Waar je 112 belt en er binnen luttele tijd een ambulance voor je deur staat, waar alles goed geregeld is van voedselketens tot aan gezondheidszorg. We zien wereldwijd nu een begin van afbrokkeling van deze ordening en orde.

Als de boel buiten ons langzaamaan instort, worden we op onszelf teruggeworpen, op onze eigen creatieve talenten en op onze eigen autoriteit, of we nu willen of niet.

We hebben dan de keus tussen slachtofferschap of meesterschap. Meester over je eigen leven worden door je eigen leven te kiezen.

Zoals Joseph Cambell eens zei: “We moeten bereid zijn om het leven dat we gepland hebben achter ons te laten, zodat we een leven kunnen krijgen dat op ons wacht”.

De hamvraag in lichtpuntwerk is altijd het HOE? Hoe vind ik mijn eigen autoriteit, mijn eigen stuur en wijsheid? mijn eigen leven?

Zoals jullie weten is mijn lichtpuntwerk altijd gericht op opruiming. Opruimen wat je niet meer dient, oude ervaringen en emoties die ergens nog diep in je lijf en psyche verborgen liggen. Die je verhinderen om in je volle kracht en wijsheid te leven. Die je verhinderen je eigen spoor te trekken en je eigen beslissingskracht te vinden. We zullen moeten leren niet meer vanuit onze kop onze beslissingen te nemen, want daar heersen allerlei oude stemmen, die meestal niet van onszelf zijn… daar heersen onze angsten, daar heerst, “ja maar” en “het valt wel mee”, onze zoethouders en onze twijfels.

En we hebben de afgelopen tijd gezien hoeveel angst er op onze planeet heerst en hoe besmettelijk angst is!!

De uitdaging is nu. Laat ik me meeslepen in de angst of ben ik een eigenstandig individueel wezen dat er voor kiest om een boeiend en vreugdevol leven op deze planeet te hebben, zolang het nog kan?

Om die keuze te kunnen maken is het heel belangrijk dat je je eigen blauwdruk kent, je oorspronkelijke Plan, je eigen individuele bedrading. Dan heb je een spoorboekje, een leidraad, die zo uniek is dat je geen schaap meer kunt zijn, geen meeloper met de meute, maar een individu, een in dividus, een onverdeelde.

Dat spoorboekje is je bij je geboorte meegegeven en is te lezen voor wie zich erin wil verdiepen.

Ik kan je daarbij helpen door je op het spoor te zetten van je horoscoop en je human design.

Als je dit traject met me wilt lopen of beter gezegd: als je me uitnodigt of ik als gids met jou en jouw traject mee loop, dan zijn er 2 mogelijkheden.

  1. ik bestudeer en lees je horoscoop en human design met en voor je in een lang skypegesprek, waarin ik je de hoofdlijnen van je blauwdruk, je mogelijkheden, je talenten en dat wat je daartoe verhindert uit de doeken doe.
  2. weekendworkshops  lichtpuntwerk van maximaal 6 personen, waarin we concreet werken aan al wat je verhindert om je sturing en autoriteit en niet te vergeten je vreugde in je leven te vinden of te  hervinden. Het eerstvolgende weekend is 19/20 september.


Intussen is de uitgever van mijn boek Jezus ontsluierd failliet. Ik zit nu met 600 boeken. Ik deel ze nu uit. ik kan je eentje tegen portokosten (4,50) opsturen.
 

Mocht je iemand kennen die je deze brief gunt, stuur gerust door.
Wie zich via Facebook met me wil verbinden: welkom.

Intussen wens ik ons allemaal veel wijsheid en eigen zinnigheid toe in deze boeiende tijd! met een warme groet, Riet

Share this Post