admin/ January 27, 2022/ psychologie en spiritualiteit/ 0 comments

DIT IS MIJN LEVEN!                                                                Zweeloo, 22 januari, 2022

Lieve mensen, aan het begin van het echte nieuwe jaar ( volgens Human design) op 22 januari kruip ik weer eens in de pen. Deze late start kwam me goed uit. Eerder had ik geen inspiratie en zin om te schrijven. Dus dit vond ik wel een mooie smoes hihi. Het schrijven komt bij mij altijd in golven en ik heb er geen controle over..Mijn wens voor ons allen staat in dit bericht:

Welaan…waar te beginnen? Weer bij de Covidhysterie? Ik denk dat we op een kantelpunt zitten. Er komt nu zoveel aan het licht ( met collectief de zuidelijke maansknoop in schorpioen, die alles wat verborgen is aan licht wil brengen) dat we moeten concluderen dat er sprake is van een gigantische corruptie en misleiding. We werden misleid om een niet geteste prik te nemen die nergens tegen blijkt te helpen, noch tegen een virusinfectie, noch tegen overdracht aan elkaar, maar wel met bijwerkingen voor velen. We zijn weer bij af, maar wel met gigantische schadelijke gevolgen op bijna alle vlak. 

De komende tijd zal een tijd van puin ruimen worden en waar mogelijk van verzoening. Maar de verscheurdheid is groot. Het zal tijd vragen en ruimte.

Intussen is het beste wat je hebt kunnen doen en nog kunt doen is de verscheurdheid in jezelf aanpakken en verwerken.. de gevoelens van verraad, van verlies, van verbijstering. Ik heb in elk geval 2 jaar lang in verbijstering geleefd…over zoveel domheid, zoveel hysterie en psychose,  zoveel misleiding, leugens en ook agressie en uitsluiting.En dat allemaal om een virusinfectie waaraan 99,8 % niet dood ging en gaat en 98 % nooit in het ziekenhuis kwam en komt. Het heeft me  aangezet tot grondig en uitgebreid onderzoek, hoe het mogelijk was dat we  in een dergelijke massapsychose terecht zijn gekomen met elkaar.Uiteindelijk kwam ik uit bij mijn eigen werk ten aanzien van inprentingen en ook bij de behoeftepiramide van Maslow.

Onze meest basale behoefte is de behoefte aan veiligheid. We worden geboren als afhankelijke mensjes, die op leven en dood afhankelijk waren van onze ouders en een ruimere kring er omheen. De meest basale veiligheidsbehoefte aan voeding en lichamelijke warmte werd meestal wel vervuld, maar de emotionele veiligheid? Als ik bij mezelf terug kijk en voel, was ook mijn geboorte en eerste tijd niet zo veilig als het wel leek. Een druk gezin, waar ik als nakomertje terecht kwam, veel alleen gelegen daarboven in dat mooie wiegje.. Half wel gewild en half niet.. een overbelaste en vaak depressieve maar o zo flinke moeder. En ik denk dat met allerlei variaties bij de meeste mensen die basisbehoefte aan veiligheid niet volledig vervuld is geweest, zeker niet de emotionele veiligheid.

Wat we nu in deze extreme twee jaar gezien hebben, is dat  de meeste mensen juist in deze emotionele  basisveiligheid geraakt zijn. En ja in het begin was het voor de meesten van ons even schrikken..maar al gauw bleek voor hen die verder keken dan de Tv en de kranten, dat er meer aan de hand was en dat de cijfers niet klopten. Nu pas na 2 jaar krijgt het grote publiek dat te zien.

Wat we hebben gezien is dat in het gat van deze basisveiligheid de mensheid te manipuleren was door machten die het niet zo nauw nemen met veiligheid en met eerlijkheid.

Het is dus belangrijk te zien dat daar ons collectieve kwetsbaarheid zit. En het is ook begrijpelijk als we het even naar een ruimer niveau trekken. Het is hier op aarde nooit echt een veilige plek geweest: de kale strijd om het bestaan, voedselveiligheid, ziekte en dood, oorlogen en wat dies meer zij, dragen we diep in ons allemaal mee. Jung zou zeggen dat het in ons collectieve onbewuste huist.

Het is goed te weten dat we op die bestaansangst dus te triggeren zijn en te misleiden.

Wat kunnen we eraan doen? Verwerking van al die oude onveiligheid en bewustwording ervan is de enige weg.. stap voor stap, één voor één.. en ja, dat is een lange weg, maar we zijn met zijn alleen al een heel eind gekomen. We zijn nog nooit zo veilig geweest als nu. We worden deze jaren echter uitgedaagd om deze basisveiligheid nog dieper in onszelf te realiseren.

En ik denk dat daartoe deze massapsychose heeft gediend en nog. De veiligheid helemaal in onszelf vinden door bewust te worden van al die onveiligheid en angst in ons. En deze emotioneel te verwerken. Want onder alle angst zit verdriet en boosheid. De angst houdt deze twee andere emoties op zijn vaste plek en verborgen.

Door al die emoties te verwerken kunnen we echt veiligheid in onszelf vinden en daardoor vrij en blij op deze aarde wandelen. Daartoe dient LichtpuntWerk.. alles aan het licht, zodat we ons lichtpunt vinden.. in dat lichtpunt is er geen angst meer, maar vertrouwen… vertrouwen dat we uiteindelijk veilig zijn in ons zelf, wat er ook om ons heen gebeurt.Vanuit dat lichtpunt is er een weten welke beslissingen we in ons leven moeten nemen, waar we moeten zijn, met wie we moeten zijn en waar we ons aan willen wijden.

Dat is een heel proces en daarom krijgen we deze jaren allemaal een flinke schop onder onze komt om te versnellen en wakker te worden en te zeggen: DIT IS MIJN LEVEN! en ik kies ervoor om niet alleen veilig in mezelf op deze aarde te lopen voor de tijd die me is gegeven, maar ook met vreugde en genietend. 

En als we veilig zijn in en bij ons zelf, zijn we in staat om niet primair voor veiligheid te kiezen, maar juist voor avontuur en gevaarlijk leven! 

Daarom hebben Janet en ik besloten om onszelf en ons werk wederom te verkassen naar de prachtige natuur van ons geliefde Frankrijk. We hebben nog niet het juiste huis gevonden, maar dat zal zeker komen. 

Dus lieve mensen, gebruik deze tijd en deze schop onder je kont, om te ontdekken waartoe je eigenlijk op deze planeet bent, waar je hart naar uit gaat en zet eens alles op die kaart! Alles wat jou niet echt dient, achter je laten en gaan voor wat jou wel dient! Het is jouw leven en jij mag er mee doen, wat JIJ wilt. Niet wat je ouders ooit van je wilden, niet wat een maatschappij van je vraagt, geen onbewuste aanpassingen meer, alleen je eigen hart en wat jou voedt. Zodat je ooit, als je aan het eind van je leven komt, kunt zeggen: ik heb een fijn en boeiend leven hier gehad, waarin ik gedaan heb en geweest ben die ik echt ben. Van daar uit kun je verder gaan in die vele andere dimensies waar we slechts van kunnen dromen.  Een belofte die ons er echter niet van mag weerhouden om ook in deze derde dimensie onze dromen te leven! 

En dat zijn niet de dromen die een kleine elite ons voorhouden als onmogelijke collectieve utopieën. We zullen het zelf moeten doen, op kleine schaal, in eigen omgeving, op de plek waar  jij je goed voelt en die je voedt. En dat betekent je eigen leven je volledig toe eigenen: het is mijn leven! zeg dat eens vaker tegen jezelf en geef dat stem en body! En dan zul je zien dat je veel dingen die je niet meer dienen, achter je kunt laten. Maar goed, dat is een pad om te gaan, niet in een dag te realiseren. Daarvoor zijn we te ver afgedwaald van ons ware huis en lichtpunt. Maar het is te doen. 

Wie daar hulp bij wil, van ons en van gelijkgestemden, is welkom in onze lichtpuntweekends ( en straks in Frankrijk weer lichtpuntweken)

de data;  19/20 februari

               19/20maart

                23/24 april

werken met ayahusaca ga ik plannen op aanvraag, meestal 1x per maand

Ook een consult aan de hand van je horoscoop en je human design kan een goede eerste stap zijn.  Dat kan hier in Zweeloo of online.

🙂

Verder wil ik jullie nog de hulp van Joyce Strijker aanbevelen. Zij is een lichtpuntwerkster die dankzij haar vele opruimwerk, een oude gave heeft opgedolven. Zij kan zich nu heel makkelijk verbinden met andere dimensies. Met een naam of een foto kan ze niet alleen boodschappen van jouw ziel aan je doorgeven, maar zich ook verbinden met voor jou belangrijke overledenen. 
joycestrijker@gmail.com

Een andere lichtpunter ( terug in Nederland en ook aan de lpw!) David Pieters: “Sta je op een kruispunt in je leven als het gaat om je carrière? Voel je dat je een andere richting op wilt gaan, of voor jezelf wil beginnen, maar weet je niet hoe je dat in de wereld moet zetten? Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen om handen en voeten te geven aan je verlangens en die ook oog heeft voor je innerlijke processen, neem den gerust contact op met me.” supernova@davidpieters.com

Human Design voor ouders en kinderen door Tryntsje Pieters.

Toen Riet jaren geleden Human Design op ons pad bracht heeft dat echt een verschil gemaakt voor ons als gezin. 
Iedere ouder weet vaak uit ervaring dat elk kind uniek is, maar om vervolgens zo’n prachtige, tastbare tool te ontdekken die zicht geeft op die uniekheid vonden wij ontzettend waardevol.
Het heeft ons enorm geholpen in het begrijpen en begeleiden van onze kinderen waardoor er meer rust en ontspanning in huis kwam en de kinderen meer zichzelf konden zijn (en wij als ouders ook ).
Ik ben door mijn eigen enthousiaste ervaringen zelf diepere studie gaan doen naar Human Design en doe nu met heel veel plezier groepssessies met andere ouders. 
Dit zijn trajecten van 6 online sessies waarin je de kern leert over de designs van je kinderen en die van jezelf (en je partner). Het zijn hele praktische sessies met veel praktijk ervaringen zodat het snel toepasbaar is in je gezin!
Binnenkort start ik weer met een groep ouders. Heb je interesse om mee te doen, welkom!  
Meer informatie: tpieters@gmail.com

en nog even dit over de komende tijd:

 Ra uru Hu, de ont-dekker van Human Design heeft een berekening van tijdperken ontvangen ( via een innerlijke stem) In de 90er jaren benoemde hij al dat 2027 een keerpunt in de menselijke geschiedenis zou zijn. 

We zitten nu in de opmaat naar 2027. Dat jaar eindigt namenlijk de Cross of planning die dan 400 jaar heeft geduurd. Het was een geweldige tijd van groei en ontwikkeling, een tijd waarin alles naadloos goed georganiseerd werd. Met als resultaat bv. dat als je een hartaanval krijgt er via 112 binnen 10 minuten een ambulance voor je deur staat. Dat elke morgen de schappen van de supermarkten weer vol liggen met spullen uit de hele wereld. Dat er Verenigde Naties zijn, De Europese Unie, vluchtelingenwerk en ga zo maar door… Er zijn vrijwel overal scholen, ziekenhuizen, klinieken en vele alternatieve genezingsmethoden.. De wereld hangt aan elkaar van afspraken, of het nu gaat om kernenergie, oorlogsrecht, klimaat, economische deals, financiële deals.. etc etc.

Maar we zien nu dat er langzamerhand, een kink is gekomen in veel deals en  overeenkomsten en nu in 2020 vrij plotseling, een gigantische kink in de vele kabels die allerlei systemen in stand hebben gehouden.

Alle systemen beginnen nu te haperen omdat er sprake is van systeemrot.

Deze systeemrot wordt veroorzaakt door:

***vergaande specialisaties ( zie de medische wereld bv. waar een arts veel van knie en heupen weet, maar weinig tot niets van keel, neus en oorproblemen) waardoor de hele mens niet meer gezien wordt..

**door corruptie en fraude ( zie de farmaceutische industrie, het bankensysteem om maar een paar grote jongens te noemen) 

** marktwerking en verlies van gemeenschappelijke zorg. ( voor bv ziekenhuizen , scholen, vervoer, water) concurrentie ipv samenwerking

** een te grote complexiteit van allerlei systemen

** door slecht beleid ( zie het huidige zorgdrama, waardoor het hele land lambeslagen wordt

** een democratie die te ver is af geraakt van de mensen..

**globalisering… veel te grote systemen die geen verbinding meer hebben met de mensen.

** vergiftigde landbouw… door de enorme hoeveelheden gif op ons voedsel verliezen we aan gezondheid. voedsel gemaakt in fabrieken..

** gigantische inkomensongelijkheid

** electromagnetische Straling… die ons immuunsysteem verzwakt

**vervreemding van onze grond en moeder aarde en vader hemel..

Dus lieve mensen, dit systeem, deze cross of planning heeft ons veel gegeven, veel ontwikkeling gebracht en ook veel bewustzijnsontwikkeling.

Het was dus prachtig en goed.. maar we zijn dolgedraaid, zoals ooit het Romeinse Rijk en nog verder terug Atlantis.

Daar kunnen we om treuren en dat moeten we zeker doen… en dat vraagt tijd, want we zijn zo gewend aan onze groei en rijkdom en aan onze gemakken. warme huizen, brood op de plank, onderwijs en wat dies meer zij, vul zelf maar in..

Als we naar de hele menselijke geschiedenis kijken, hebben we het zeker sinds de zestiger jaren nog nooit zo goed gehad. Ik geniet zelf enorm van mijn AOW… veel mensen leven van een uitkering of van een ziektekostenverzekering. Of hebben mooi werk. Wat een weelde en rijkdom!

Ik ben blij dat ik in elk geval een groot deel van mijn leven in deze enorme kansrijke wereld heb geleefd. Ik ben daar dankbaar voor.Maar blijkbaar komt daar nu langzaamaan een eind aan..niet aan de wereld, maar wel aan deze periode van groei..

Onze systemen gaan over de kop en we zien dat nu voor onze ogen gebeuren ..We gaan naar een nieuwe tijd. Ra noemt dat de cross of the sleeping phoenix. Dat wordt een tijd van individuele overleving, van steeds meer verlies van deze systemen, waar we zo gewend aan zijn, ja verslaafd aan zijn geraakt.

Nu kunnen we al beginnen af te kicken en vooral je eigen autoriteit te vinden, je eigen innerlijke systeemkracht. 
De  phoenix staat voor transformatie, voor het proces van dood en opstanding.. Dat is de tijd die nu begonnen is..

Daartoe moeten alle hens aan dek, vooral ook in onszelf en samen. Samen en alleen nieuwe wegen vinden, enclaves vormen waarin we nieuw leven uit kunnen gaan vinden, eenvoudiger weer en meer verbonden met hemel en aarde, met onszelf en met elkaar. 

Daartoe hebben we moed nodig om afscheid te nemen van oude bekende patronen en het leven opnieuw uit te gaan vinden.. een prachtige maar stevige uitdaging!

Welnu, genoeg leesstof lijkt me! 
ik wens ons allemaal veel moed en inspiratie in deze bizarre en barre, maar ook zeer uitdagende en vernieuwende  tijden!
met een gezellige groepshug! Riet, mede namens Janet.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*