admin/ March 28, 2021/ psychologie en spiritualiteit

Hoogmoed en een gehospitaliseerde samenleving

We zijn hard op weg om elk risico in het leven te “verzekeren”, polissen hier, vaccinatie daar… elkaar niet aanraken, slagbomen tussen mensen, versperringen in de vorm van plastic schermpjes, mondkapjes en ook lockdowns..

De basis is uiteraard angst.  Maar onder deze angst zit een gigantische hoogmoed en vandaaruit controledwang. De hoogmoed bestaat eruit dat we denken het leven te kunnen beheersen. Dat we niet alleen door verzekeringen, maar ook door “intenties” en “ ons best doen” het leven in de tang kunnen houden, tussen onze opeengeklemde kaken en onze grijpgrage handen.

Door deze angst en controledwang houden we de waan in stand dat we het leven kunnen beheersen en dat vertrouwen iets is voor reli-wappies.

Maatschappelijk gezien uit zich dat in een collectieve hospitalisatie… waar we vroeger bij een verkoudheid een kamille stoombad namen, rennen we nu naar de huisarts of nog erger naar de corona teststraat.

Waar mensen vroeger nog op goden vertrouwden, is het nu vertrouwen op de medisch farmaceutische industrie geworden. 

Ik geef mezelf liever in handen van de goden, wie dat ook mogen zijn, dan mens gemaakt broddelwerk.

De gevolgen van deze desastreuse ontwikkeling zien we nu voor onze ogen zich ontvouwen. De waan van de hoogmoed en van “we kunnen alles zelf”.

We zullen onze lessen te leren krijgen in deze… ook de overheden, want ook hen groeit het allemaal boven het hoofd, ook al proberen ze krampachtig met giga controle de macht te bewaren.

Maar macht is nog altijd de andere kant van onmacht, het is dezelfde medaille.

Echte kracht wordt gewonnen als we onze macht en onze onmacht verwerken en aan het licht brengen en tenslotte uit  handen geven in vertrouwen dat er krachten zijn waar wij geen macht over hebben. In vertrouwen op bijvoorbeeld ons eigen godgegeven prachtige en wonderbaarlijke lichaam met een fantastische afweersysteem tegen alles wat dat lichaam beschadigt. Op onze eigen natuur en natuurlijkheid… op onze eigen wijze zielekracht.

Straling en gif, zoals dat in landbouw en farmacie gebruikt wordt is lastiger voor het lichaam. Het is niet voor niets dat tegenwoordig  60 % van onze bevolking een of ander chronische ziekte heeft.  Daar is een overheid voor nodig om zijn bevolking tegen te beschermen. Dat wordt echter niet of volstrekt onvoldoende gedaan. De macht is aan de heersers momenteel en dat zijn de multinationals als de farmaceutische industrie, de gen prutsers, de Big tech, en de zogenaamde “gewasbeschermers” industrie..

Laten we hopen dat hoogmoed vroeg of laat altijd ten val komt en dat de natuur en de natuurlijkheid het altijd winnen van menselijk gepruts.

Share this Post